https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЖигула се запали на входа на "Джъмбо"

Жигула се запали на входа на “Джъмбо”

За изминалите две денонощия екипите на пожарната са реагирали на 13 сигнала. Пожари без щети в сухи треви и храсти са гасили в – с. Волово; в русенската вилна зона „9-ти километър“; на път I-5 при разкола за гр. Борово; в гр. Сеново; в с. Босилковци; до пътя от гр. Борово на изхода за с. Баниска; и в с. Обретеник. При три от посетените произшествие са отчетени нанесени при пожарите материални щети, оказали са съдействие и след едно ПТП.

От 10:48 до 11:20 ч. на 3 август служители от Първа РСПБЗН за изпратени на сигнал за горене, възникнало в лек автомобил на входа на магазин “Джъмбо“ в Русе. При пристигане на място е огнеборците са установили, че горенето в областта на двигателния отсек е загасено от собственика, но има нанесени щети. Горелият автомобил е с марка „Жигули“. Предполагаемата причина е техническа неизправност.

От 14:01 до 19:40 ч. на 3 август екип от РСПБЗН-Две Могили, един от ССОД и един от Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за възникнало горене на суха трева и храсти, което било навлязло в дворове на къщи в землището на с. Чилнов. Това, че пожарът бил навлязъл в необработваеми и обрасли дворове, в допълнение със силен вятър, е затруднило работата на огнеборците. Горенето е ликвидирано на площ от около 50 000 кв. м., като са били унищожени няколко кошера и дръвчета в овощна градина.

В 14:57 ч. на 3 август РСПБЗН-Бяла е изпратен на сигнал за катастрофа с лек автомобил преобърнат по-таван в района на кръговото движение край гр. Бяла. При отиване на адреса не се е потвърдила информацията, че превозното средство е преобърнато и не е имало затиснати хора. Екипът е предприел мерки за обезопасяване катастрофиралото МПС.

В събота около 17:33 часа е постъпил сигнал за горящи сухи треви и храсти във вилната зона „Стълпище“. На местопроизшествието са изпращани по няколко екипа от Първа и Втора РСПБЗН, като впоследствие допълнително са вдигнати и служители извън дежурства. На място е установено, че горят сухи треви и храсти в близост до вили. Силният вятър е способствал за бързото развитие на пожара, като огънят се е разпространил в трудно достъпна местност над вилната зона, което от своя страна допълнително е затруднило пожарогасенето. Екипите са успели да се справят с огнената стихия. Има нанесени щети – засегнати са около 10 дка. смесена гора; окабеляване на соларни панели, разположени в дворно място; както и няколко пластмасови бидони. След потушаване на пожара, с оглед недопускане на евентуално възобновяване, пожарникарите са извършили дежурство през нощта и в неделя преди обед.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X