https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРая Назарян пристигна на „Дондуков" 2“, за да се срещне с президента...

Рая Назарян пристигна на „Дондуков” 2“, за да се срещне с президента Румен Радев

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян пристигна на „Дондуков” 2, за да се срещне с държавния глава Румен Радев. Разговорът е във връзка с чл. 99, ал. 5 от Конституцията и кръга лица, които може да бъдат назначени за служебен министър-председател, съобщиха по-рано от прессекретариата на президентската институция.

Списъкът с възможните министър-председатели става още по-къс, каза Румен Радев днес, след като от „Има такъв народ“ върнаха неизпълнен третия мандат за съставяне на кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание. Частично се обнови с избора на Рая Назарян за председател на Народното събрание. С всички други вече съм говорил, но ще ги чуя, за да разбера дали има промяна в тяхното становище, обясни Румен Радев. Помните, че те категорично отказаха да поемат поста министър-председател. Ще продължавам стриктно да се придържам към повелите на Конституцията, но и напомням, че последните промени драстично ограничиха периметъра ми на действие, каза още президентът.

“Аз амбиции да ставам служебен премиер нямам и ако бъда поканена от президента Радев за заемането на този пост, аз ще откажа”, заяви председателят на парламента Рая Назарян миналата седмица.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X