https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоТрик номер едно за годишен технически преглед с кола на бензин

Трик номер едно за годишен технически преглед с кола на бензин

Бензин с високо октаново число не значи, че ще минете обезателно годишен технически преглед. Това заяви експерт по годишни технически прегледи пред Нова телевизия.

Причината е, че всичко зависи от това какво точно излиза от ауспуха (ланда – коефицент на газовете, които се отделят, включително въглероден диоксид и кислород, нормата е между 1.03 – 0.997), което зависи от работата на катализатора. Най-важното е каква смес “гориво-въздух”, образно казано, стига до катализатора. Ако горивото е качествено т.е. изгаря без остатъци, а това не зависи от октановото число на бензина, тогава няма проблеми.

Всъщност почистването на катализатора с голяма степен на вероятност ще помогне да преминете годишен технически преглед. Там, заради работата на самата машина, постепенно се натрупва слой масло и този слой пречи на сместта “гориво-въздух” да стигне до благородния метал в катализатора и да се извърши без остататък точната химична реакция. Затова почистването на катализатора осигурява необходимата химична реакция, така че праз ауспуха да не се изхвърлят газове и частици над нормата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X