https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОкръжният съд в Пловдив решава дали да върне Георги, подсъдим по делото...

Окръжният съд в Пловдив решава дали да върне Георги, подсъдим по делото “Дебора”, зад решетките

Пловдивският окръжен съд ще прецени дали да върне подсъдимия по делото за травмите на 19-годишната Дебора Михайлова Георги Георгиев зад решетките.

Мярката за неотклонение на мъжа беше изменена в “домашен арест”, след като той прекара година под ключ, но прокуратурата протестира решението. Документите са постъпили в Окръжния съд и е образувано дело, което е разпределено на съдия. Предстои да бъде разгледано в закрито съдебно заседание, съобщиха от съда.

Георги Георгиев беше арестуван миналото лято и му бяха повдигнати 3 обвинения. Първото е за закана с убийство на Дебора в периода от април до 25 юни м.г. Привлечен е към наказателна отговорност и за принуда, защото на 26 юни 2023-а остригал част от косата й, като я ударил с юмрук в лицето. Третото обвинение на Георги е за двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в 18 порезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна травма.

През юни Административният съд в Стара Загора обяви заповедта за задържането на Георгиев от 30 юли м.г. за незаконна. Той обаче остана зад решетките, защото съдът му беше определил мярка за неотклонение. Адвокатите му няколко пъти правиха искания за промяната й. Районният съд в Пловдив склони и пусна Георги от ареста в последното заседание. Той е със забрана да напуска страната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X