https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДауд Ибрям и Драгомир Драганов разговаряха за екологичните проблеми в Русе

Дауд Ибрям и Драгомир Драганов разговаряха за екологичните проблеми в Русе

На специална среща, проведена между директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Русе, Дауд Ибрям, и областния управител на област Русе, Драгомир Драганов, бяха обсъдени ключови екологични предизвикателства в региона. Основният фокус на разговора беше насочен към мерките за контрол и предотвратяване на разпространението на силно миришещи вещества извън територията на промишлените зони в града.

Русе, известен със своята силно развита индустриална инфраструктура, среща сериозни проблеми, свързани с интензивното замърсяване на въздуха. В този контекст, обсъдено беше и състоянието на пречиствателните съоръжения в инсталацията за производство на хранителни добавки за фуражи в село Долно Абланово. Жителите на населеното място често изразяват недоволството си чрез оплаквания, подадени както до областната управа, така и до РИОСВ.

Освен това, специално внимание беше обърнато на неправилното съхранение на опасни отпадъци, което представлява сериозна заплаха за околната среда и здравето на населението. Тези отпадъци, вероятно стари препарати за растителна защита, се съхраняват в имот, собственост на “Имоти Бимас” ЕООД, в условия на ограничен достъп. В момента по случая се прилага процедура, съобразена със специализираното законодателство, като се търсят начини за безопасното извеждане и обезвреждане на опасните материали.

Важен аспект на срещата беше и договорката между областния управител и директора на РИОСВ за съвместни и координирани действия при прилагането на държавната политика за опазване на околната среда в региона. Това е от особено значение, като се има предвид, че Русе е областта с най-голям брой промишлени обекти – 164, от които 150 са концентрирани в град Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X