https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМагомед Рамазанов триумфира в Париж

Магомед Рамазанов триумфира в Париж

Магомед Рамазанов спечели категорично олимпийската титла в категория до 86 килограма в свободната борба. Той разби със 7:1 легендата Хасан Яздани (Иран) във финала. Така България вече има три титли в Париж след тези на Семен Новиков и Карлос Насар.

Златен медал в свободната борба не сме имали от 1996 година насам, когато триумфира Валентин Йорданов.

Малко след началото на мача Яздани се хвана за рамото и спря боя. 43 секунди след началото Яздани поиска медицински таймаут. Малко преди края на първата част направи същото. Единствената точка дойде след като Магомед го избута извън тепиха. След това иранецът изравни, но попадна в мелачката на Магомед, който просто измете тепиха с него.

В началото на втората част Яздани отново поиска медицински таймаут. И пак спря боя, за да си почине.

Магомед Рамазанов е роден в Октябърское, Дагестан. Състезава се за клуб “Илия Павлов” от Велико Търново. Той не пожела да бъде плащано за него и си изтърпя 2-годишно наказание заради натурализацията.

Биляна Дудова бе изтеглена на репесаж и утре по обед трябва да се бори с монголката Орхон Пуревдорж за място в малкия финал. Там неин съперник ще бъде олимпийската вицешампионка от Токио и трикратна световна шампионка Тининбекова (Киргизстан).

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X