https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниБез българско участие в последния ден на Олимпийските игри в Париж

Без българско участие в последния ден на Олимпийските игри в Париж

Днес, 11 август е последният ден от Олимпийските игри 2024 в Париж. България няма участие в последния ден, след като Юлияна Янева загуби първата си среща на турнира по борба в събота, а освен това не бе изтеглена до репешажите.

В предварителната програма единствено Юлияна Янева можеше да излезе в последния ден на Олимпийските игри. Тя обаче загуби от кубинка, която пък отпадна на 1/4-финалите. Така Янева няма да участва в репешажите и съответно няма да има шанс да се бори за бронзово отличие.

България завършва участието си на Олимпийските игри с общо 7 медала: 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови. Олимпийските титли бяха завоювани от Карлос Насар (вдигане на тежести), Семен Новиков (борба) и Магомед Рамазанов (борба). Единственият сребърен медал донесе Боряна Калейн в художествената гимнастика. Кимиа Ализаде (таекуондо), Божидар Андреев (вдигане на тежести) и Хавиер Ибанес (бокс) донесоха бронзовите отличия за страната ни.

В 22 часа българско време ще започне и закриването на Олимпийските игри, което ще продължи около 2 часа. От тях около 40 минути ще бъде артистичната част, която отново е режисирана от Тома Жоли, който бе отговорен и за откриването.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X