https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнциденти10 сигнала вдигнаха на крак пожарникарите през уикенда

10 сигнала вдигнаха на крак пожарникарите през уикенда

През изминалите две денонощия на територията на РДПБЗН – Русе са регистрирани 10 сигнала за произшествия: огнеборците са погасили 5 пожара без материални щети, възникнали в сухи треви, храсти и отпадъци; гасили са три пожара, които са нанесли щети; оказали са техническа помощ със стълба за сваляне на гражданин от покрив на къща на адрес в кв. Средна кула; реагирали са и на съобщение за задействана пожароизвестителна система в ПГ по механотехника в Русе, от деца играещи в двора на учебното заведение.

В събота от 13:58 до 15:16 часа екип на Първа РСПБЗН е посетил сигнал за запалени сухи треви в жк Дружба 3, на ул. Никола Й. Вапцаров. На място се е оказало, че пожарът е обхванал отпадъци и стара битова техника под тераса на първи етаж, като били нанесени щети и на фасадата на блока, която е опушена. При инцидента не са пострадали хора.

Вчера, за времето от 10:47 до 14:45 часа, два екипа от Втора РСПБЗН, един от Първа РСПБЗН и един от ССОД – Русе са работили по гасенето на пожар в имот в местността „Касева чешма“ в Русе, обхванал тухлена постройка и прилежащи към нея стопански постройки. При пожара не са пострадали хора. Спасени са животни – два бивола, кон и домашни птици, както и постройката в която са се намирали. Причината за пожара е в процес на установяване.

Тази нощ, за времето от 02:44 до 06:00 часа, служители от Първа РСПБЗН са работили на адрес в русенския кв. Долапите. Там са изпратени на сигнал за пожар в къща. На място е установено, че пожарът е тръгнал от пристройка към къщата, където се помещава сауна, след което е обхванал и покрива на къщата. При пожара не са пострадали хора. Причините за възникване на произшествието и щетите са в процес на установяване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X