https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиМедицинският хеликоптер транспортира до София жена след тежка катастрофа във Видин

Медицинският хеликоптер транспортира до София жена след тежка катастрофа във Видин

Медицински хеликоптер транспортира пациентка от Видин до “Пирогов” в София. Жената е пострадала при катастрофа преди дни и заради сериозните й травми транспортът с линейка е бил рисков, каза за БТА д-р Иво Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) във Видин.

В спешната болница беше получено искане от видинската за транспортиране на пациентката с линейка. След консултация с дежурния медицинския екип единодушно беше взето решение да се обърнем към Районен координационен център Въздушен транспорт – София. За десет минути получихме потвърждение, обясни д-р Георгиев. Пациентката беше закарана с реанимобил до градския стадион „Георги Бенковски”, където стана предаването й на медицинския екип от хеликоптера. Така за по-малко от един час и половина пациентката беше транспортирана до София, уточни д-р Георгиев. И благодари на всички институции – на въздушен транспорт, на Спешна помощ, на болницата във Видин, на полицията, които са помогнали да се осъществи транспортирането.

Това е първата ситуация, при която медицинският хеликоптер каца във Видин. Била е осъществена много добра координация между екипите, отговорни за транспорта на пациентката, каза д-р Иво Георгиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X