https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРосен Йорданов: И ако остане, и ако бъде махнат Калин Стоянов, ще...

Росен Йорданов: И ако остане, и ако бъде махнат Калин Стоянов, ще стане скандал

Сериозно се забавлявам с поредния Гешев, Борисов или Пеевски, какъвто е Калин Стоянов в момента. Винаги трябва да има чудовище, с което да се борим. Стоянов не е външен човек за системата, затова работещите в МВР го чувстват като свой човек. Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов в ефира на Нова телевизия.

Според медийния експерт доц. Георги Лозанов няма съмнение, че това е типичен ведомствен протест, който трябва да защити началника, защото той може да продължи да бъде на тази позиция: „Този министър се оказа най-яркият политически маркер в служебното правителство, защото се оказа разделението между Делян Пеевски и ПП-ДБ. Доколко това е обективно, доколко изразява нещо извън него.”

„Вдигнаха се заплатите в сектора и това даде своето отражение. Не защитавам Стоянов, но причините, поради които му се искаше оставката, бяха изсмукани от пръстите. Сигурно Горица Грънчарова-Кожарева е в много неудобна ситуация. И ако остане, и ако бъде махнат, ще стане скандал”, смята Йорданов.

Според него не бива МВР да се обвързва с печеленето на избори: „Влиянието на Пеевски е силно преувеличено – в момента, в който той стъпи на сцената, това влияние е различно и много по-слабо от преди.”

„Явно Стоянов е зависим от някой политик, щом остана на поста си въпреки че е ябълката на раздора. Има една доста неразбираема упоритост. Още повече – ПП-ДБ застават срещу него, а той бе част от тяхно правителство”, коментира Лозанов.

„Законът за т.нар. “ЛГБТ пропаганда” в училищата демонстрира едно русофилско мнозинство – показва симптом за нещо, което може да се случи в следващия парламент”, подчерта още той.

По думите на Йорданов Кожарева е един тесен специалист, който си върши работата: „Този човек бе поставен в неудобна ситуация, в която трябва хем да поеме държавническо поведение, хем да кадрува и да набира персонал – така бяха и Главчев, и Тодоров.”

„В случая с Кожарева въпросът е защо изборът не е Димитър Главчев. Очевидно някой дава сигнали и тези фигури се движат. В политиката персоните са страшно важни. Три личности събориха комунизма навремето, така че историята се води от личности”, смята още доц. Лозанов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X