https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМаестра Вилиана Вълчева празнува рожден ден

Маестра Вилиана Вълчева празнува рожден ден

Държавна опера – Русе честити рождения ден на една от най-ярките си звезди – харизматичната и очарователна маестра Вилиана Вълчева. Талантливата диригентка от Варна, която вече е утвърдено име на международната музикална сцена, продължава да вдъхновява и очарова със своята изключителна музикална дарба.

Вилиана Вълчева започва своя път в света на музиката от Варна, където завършва Училището по Изкуствата. Нейният безспорен талант бързо привлича вниманието на специалистите, и тя продължава своето обучение в престижния Hochschule der Künste в Берн, Швейцария. Тук тя не само усъвършенства своите музикални умения, но и се посвещава на дирижирането, като следва под ръководството на проф. Ралф Вайкерт в Люцернския университет по музика. Вълчева завършва магистратурата си през 2010 година, след което започва да участва в майсторски класове на едни от най-големите диригенти в света като Бернард Хайтинк, Дейвид Цинман, Зубин Мета и Пиер Булез.

През годините маестра Вълчева продължава да се отличава със своя талант и професионализъм. Тя е финалист на реномирания международен диригентски конкурс в Кадакес, Испания, и е активен участник в Берлинския форум “Das Kritische Orchester”, където работи с музиканти от най-престижните немски оркестри, включително Берлинската филхармония и Мюнхенската филхармония. Вълчева е и носителка на престижните стипендии на Zeno-Karl Schindler в Женева за изучаване на средновековна немска музика, както и на стипендията Richard Wagner-Stiftung-Bayreuth, която ѝ дава възможност да изучава творчеството на Рихард Вагнер в Байройт и Венеция.

През 2013 година маестра Вълчева се присъединява към Люцернския оперен театър, а по-късно започва работа и в Цюрихската опера, където има честта да работи заедно с главния диригент Фабио Луизи. В родната Варна тя ръководи редица сложни постановки, демонстрирайки своите изключителни умения и визия. През последните години Вилиана Вълчева е неразделна част от Държавна опера – Русе, където по нейна инициатива се реализират едни от най-интересните и иновативни проекти.

Маестра Вълчева не спира да впечатлява със своите постижения, а нейната работа е високо ценена както в България, така и на международната сцена. Напоследък тя е чест гост-диригент на концерти на Софийска филхармония, където продължава да очарова публиката със своето уникално музикално излъчване.

Държавна опера – Русе изразява своите най-сърдечни пожелания към маестра Вилиана Вълчева по случай нейния рожден ден, като ѝ пожелава здраве, радост и изобилие от лично щастие. Нека тя продължава да ни радва с пламенни и незабравими концерти и спектакли, както на българската, така и на световната сцена. На многая и благая лета, маестра Вълчева!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X