https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаОфициално съобщение: Хората на Доган си върнаха оперативното ръководство на ДПС

Официално съобщение: Хората на Доган си върнаха оперативното ръководство на ДПС

Колективните органи на ДПС отново работят с пълна сила! Това написаха от пресцентъра на ДПС в официалната си фейсбук страница. Вчера Централното оперативно бюро и депутатите, подкрепящи Доган, са провели редовно заседание.

“Днес се проведе заседание с членовете на ЦОБ и народните представители от ДПС (без Пеевски и група). Няма връщане назад!”, гласи публикацията.

Връщането на оперативното ръководство на партията обаче не води засега до нищо. Делян Пеевски е избран за лидер на ДПС на национална конференция, а за да бъдат изключени от партията тези, които го подкрепят, трябва да се свика Националния съвет на ДПС.

Пленумът на партията се състои от 240 души и може да се свика и от Ахмед Доган, и от съпредседателя Джевдет Чакъров. За да стартира заседание пленумът на ДПС, трябва да има мнозинство от 160 души, а хората на Доган най-вероятно не наброяват толкова. Още по-невероятно звучи да се свика националната конференция.

теоретично ако се свика ЦС на партията, Доган може да изключи тези против него, уповавайки се на чл. 6 от устава на партията. Той гласи, че при неспазване на Устава и Програмните документи на Движение за права и свободи, уронване престижа на партията, неизпълнение на решения и възложени задачи, груби лични прояви, член на партията може да бъде изключен.

А Националният съвет трябва задължително да бъде свикан, ако ДПС иска да се яви на изборите, тъй като именно той определя изборните документи и кандидатските листи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X