https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВ Русе ще се проведе уникално състезание по нощен риболов

В Русе ще се проведе уникално състезание по нощен риболов

В лесопарк „Липник“ ще се проведе първото по рода си състезание по нощен фидер риболов. На 24 и 25 август клуб „Фидер Фишинг-Русе“ организира уникалното мероприятие без аналог със съдействието на Общината и ИАРА.

„Нощният риболов по принцип е забранен, но сме получили разрешение от Агенцията по рибарство и аквакултури, като ще бъдат спазени всички правила на БФРС“, разказва един от членовете клуба – Сергей Даскалов.

Състезанието ще бъде по двойки, като ще стартира на 24 август от 15.30 ч с брифинг на гребната база – Сектор А, а същинският риболов започва точно в 18 ч. Участниците ще се редуват в два манша. Първият ще е от 18 до 23 ч, а вторият – от полунощ до 05 ч. Награждаването ще се състои в 6 сутринта.

„Ще бъдат направени 3 сектора с по 8 бокса, с общо 24 двойки за участие. Всеки може да се включи в нощния риболов на Текето, след записване, без значение дали е член на клуба. Очакванията ни са за едно вълнуващо приключение, което никога досега не се е случвало в дунавския ни град“, уточняват членове на клуба.

И допълват, че отново приоритет ще са двете основни каузи на „Фидер Фишинг-Русе“. А именно – събирането на средства за зарибяване на езерото, и развиването на спортния риболов. Всеки, който иска да подкрепи идеите, ще може да даде своя принос в кутията за дарения или да си закупи артикул с логото на клуба.

Състезанието се осъществява с любезната подкрепа на „NetSolar“, а от фирма „Даскалови ИКО“ са помислили за ободряването на участниците с безплатни енергийни напитки за всеки. За охлаждане в жегата пък ще се предлагат безвъзмездно бутилки студена минерална вода от ЕТ „Тошко Шаханов“.

За повече информация може да посетите Фейсбук страницата на клуб „Feeder fishing Ruse“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X