https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков: Има селективно използване на антикорупционната комисия

Кирил Петков: Има селективно използване на антикорупционната комисия

На третия ми ден като министър на икономиката аз излязох и казах, че 8 фирми са взели заеми от Българската банка за развитие (ББР) и не ги обслужват. След тежки битки сменихме управителния съвет на банката. Предадохме цялата документация на прокуратурата. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в ефира на Нова телевизия след акциите в имоти на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка и бившия директор на ББР Стоян Мавродиев заради неправомерно усвоен кредит от 150 млн. лв.

„Интересното е, че тези 150 млн. лв. са дадени на адвоката на Гайтански“, заяви той.

Петков съобщи и за подобен заем към „Бугартабак“. „Защо разследват 150 млн. лв. за Гайтански и то три години по-късно, но не разследват 150 млн. лв. за „Булгартабак“, който също не се плаща“, попита Петков.

По думите му „Булгартабак“ има обезпечение, но то е само на хартия. „Ще видим колко струва обезпечението, след като се направи анализ. Интересно е, че „Булгартабак“ са се съгласили да си продадат обезпеченията, а не да си върнат заема. След време ще видим, че и те са откраднали едни пари“, каза той.

Петков упрекна председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев, че след като 2 години на този пост се събужда, започва да разследва единия казус, но не разследва друг. „От чадъра на Пеевски Славчев стана бухалката на Пеевски. Две години нищо не направи и си подбира кой казус да започне“, каза той.

„Има селективно използване на антикорупционната комисия“, заяви съпредседателя на ПП.

След това Петков коментира и политически теми.

“Няма да има нови изненади и сглобки”, каза той.

“През тези осем месеца непрекъснато бяхме в битки, защото искахме да променим конституцията, искахме и промени в регулаторите, но урокът, който научихме е, че с тези хора не може”.

Петков не пропусна и вътрешния министър Калин Стоянов. За него отново каза, че е предложение на ГЕРБ и “тази опорка, че е техен министър, не била вярна”. “Когато го приехме, не знаехме зависимостите, това, което научихме са зависимостите”, каза Петков.

Според него протестите в подкрепа на министъра ги организирал Пеевски. Петков смята така заради съобщенията, които получавали полицаите.

“Знам, че Калин Стоянов се чува почти всеки ден с Пеевски. Знам го от достоверни източници, които няма да ги споделя на екран”, каза още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X