https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПП-ДБ искат спешни мерки за предотвратяване на пожари с жертви в болници

ПП-ДБ искат спешни мерки за предотвратяване на пожари с жертви в болници

Работата на НС започна със спор около причините за тежките условия в психиатричните клиники. В декларация Стела Николова от ПП-ДБ призова за спешни мерки, за да се предотвратят още случаи на изгаряне на пациенти след този във Варна, който е шести за последните 5 години. По думите на Николова се налагат спешни действия по изпълнение на препоръките на омбудсмана и да се поднови работата по промените в главата “Психично здраве” в Закона за здравето, които бяха приети на първо четене в предишния парламент.

“Ако тогава се бяхме свършили работата, Милиан от Варна можеше още да е жив, а не да е изгорял на кладата, на недофинансираната и нереформирана психиатрична грижа”, заяви тя.

От “Възраждане” отговориха с декларация. Георги Георгиев заяви, че проблемът в психиатричните клиники не може да се реши със законодателни предложения, защото е основно финансов и посочи като отговорен финансовият министър в предишното правителство на Николай Денков, който е отказал да отпусне средства.

“Трябваше да се отпуснат 50 милиона. До когато им даваш огромни средства на Украйна за всякакви помощи, когато даваш милиарди за бракми и в същото време нямаш 50 милиона за собствените си граждани, да подобриш собствената си здравна система. Това се казва изключителна наглост, безочливост, арогантност. Това е истината, защото сте розови фашисти”, коментира Георгиев.

Георгиев получи наказание забележка от председателя на НС Рая Назарян заради употребената квалификация “розови фашисти”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X