https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДейностите на Център „Милосърдие“ подкрепят деца със специални нужди и техните родители

Дейностите на Център „Милосърдие“ подкрепят деца със специални нужди и техните родители

През месец август за децата от Комплекс за социални услуги „Милосърдие“ към „Каритас“ Русе започнаха йога занимания. Йога инструкторката Силвия Цонева демострира пред децата йога поза, които те умело изпълниха. Йогата е система от упражнения подобряващи физическото и менталното здраве, насочващи към релаксация и намаляване на напрежението. Предстои да бъдат организирани регулярни йога практики. Заниманията са съобразени с различните специални нужди на децата, както и тяхното психическо, физическо и емоционално състояние.

Освен в подкрепа на децата, експертите от Дневния център работят активно и с техните родители. Отново през този месец приключи втората родителска група по програмата на UNICEF Bulgaria „Да пораснем заедно +“, проведена в КСУ „Милосърдие“. Родителите получиха грамоти за успешното си участие в груповите занимания.

Програмата е част от Модела за оказване на подкрепа на родители на деца със специални потребности, който се прилага в Комплекса за социални услуги. Обхваща теми като: „Всяко дете е специално, всеки родител е специален“, „Нашите деца и как ги обичаме“ и „Психологически потребности на детето“.

Център „Милосърдие“ е с капацитет от 30 деца със специални нужди и предоставя лицензирана подкрепа като: дневна грижа; информиране и консултиране; терапия и рехабилитация; обучения за придобиване на умения и подкрепа за придобиване на трудови умения. В подкрепа на децата и родителите работи екип от експерти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X