https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСлави Трифонов: ППДБ, ГЕРБ и ДПС опитаха да овладеят бъдещите служебни правителства

Слави Трифонов: ППДБ, ГЕРБ и ДПС опитаха да овладеят бъдещите служебни правителства

Днес, се случи нещо, което не бяхме преживявали като общество. Днес, Президентът отказа да подпише указ за назначаване на служебния кабинет начело с Горица Грънчарова, заради сериозни съмнения за политическо овладяване в предложения кабинет и, съответно, съмнение за честността на предстоящите избори и така страната влиза в конституционна криза. В конституционна криза! Нека, поне веднъж, ние като граждани, си дадем сметка защо се случи това. Конституционна криза има, защото партиите в управлявалата „сглобка“ промениха Конституцията в частта за служебните кабинети.

Това коментира лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов във Фейсбук.

ППДБ в коалиция с ГЕРБ и ДПС отнеха възможността Президентът да съставя служебен кабинет и съставиха списък от евентуални служебни министът-председатели, всички с ярка политическа окраска, от които да се избира. Това е така наречената „домова книга“. Всъщност, с тези промени ППДБ, ГЕРБ и ДПС се опитаха да овладеят бъдещите служебни правителства. И напълно естествено и логично се стигна до сегашната ситуация, добавя още той.

Ние от “Има Такъв Народ” още тогава казахме, че тези промени са глупави, некадърни и престъпни. И още нещо. Предполагам помните, че същата „сглобка“ направи две брутални политически назначения в Конституционния съд. Там бяха инсталирани съдия Белазелков, представител на ППДБ и госпожа Десислава Атанасова, представител на ГЕРБ. В следствие на това, Конституционният съд се държа като партиен орган и блокира отмяната на поправките в Конституцията, споделя още Трифонов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X