https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоКъсо кино в галерията в сряда, темата е Лято

Късо кино в галерията в сряда, темата е Лято

На 21 август, от 20:45 ч. Художествена галерия – Русе, съвместно с Кинематограф, ще представи третото от серията събития с късометражно кино, част от проекта „Изкуството – провокация за социална комуникация“, реализиращ се с финансовата подкрепа на Община Русе.

Темата на прожекцията е „Лято“.

Макар зимата да ни се струва по-загадъчна и зрелищна, заради екстремните си проявления, лятото се оказва не по-малко интересно време, в което навсякъде всичко ври и кипи, а понякога и се крие. С изключително разнообразна програма, в която има игрално, документално и анимационно кино от България и САЩ, ви обещаваме едно вълнуващо кинопътешествие из горещините на планетата.

Акцент в програмата е документалния филм „600 мили под ветрилата на Raffica“ на режисьора Алеко Желязков. Той ни отвежда на борда с екипажа на спортен клуб “Вятър и вода”. Всички са ветроходци, започнали да плават късно, много по-късно отколкото неписаните правилата на ветроходството изискват. Плават без много екстри, които имат други състезатели, понякога на 48 възела вятър. Осем силни характера, които доказват, че никога не е късно да станеш ветроходен състезател. Ще сбъднат ли мечтата си да се състезават и да финишират в една от най-тежките регати в Европа – Aegean 600 в сезона на Мелтемите?

Ще минем през пустинята Black Rock с уникален документален филм, разказващ за най-големия фестивал в света, който се провежда именно там всяка година, по-известен като Burning Man.

Ще видим и филма „Ехо II“ на младия режисьор Йордан Михайловски. Екипаж на яхта се вижда в чудо, след като капитанът яде отровна риба и изпада в безсъзнание. Лодката е изгубена в морето, а хората на нея започват да губят ума си.

Събитието е с вход свободен и е подходящо за всички възрасти. Ще има подаръци от списание Осем.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X