https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКрими8 задържани за наркотици при спецоперация в Русе

8 задържани за наркотици при спецоперация в Русе

На 21.08.2024г. под наблюдението на Окръжна прокуратура – Русе, от служители на сектор КП при Първо РУ, сектор ПКП, сектор СТД, разследващи полицаи и експерти от БНТЛ при ОД на МВР-Русе бе проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на лица занимаващи се с доставка и разпространение на наркотични вещества на територията на гр. Русе.

В хода на операцията са задържани 8 лица от град Русе на възраст от 18 до 24 години, ангажирани в различна степен на съучастие с разпространение на наркотични вещества. Всички са били задържани за срок до 24 часа по реда на ЗМВР.

При последвалите процесуално следствени действия са претърсени 7 адреса, 5 автомобила и други помещения обитавани от задържаните и ползвани за съхранение и разфасоване на наркотика. Иззети са над половин килограм зелена суха тревна маса, реагираща на направения полеви нарко-тест на наркотичното вещество – Марихуана, пособия за разтегляне и разфасоване, мобилни телефони ползвани от лицата при извършване на престъпната им дейност, както и 21000 лв. придобити от продажбата на наркотика.

Повдигнато им е обвинение за извършено престъпление по чл. 354а от НК и са задържани за срок от 72 часа, а постоянната им мярка „Задържане под стража“ ще се гледа от съда през почивните дни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X