https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЦончо Ганев: Не искаме да управляваме с ГЕРБ, а да вкараме Борисов...

Цончо Ганев: Не искаме да управляваме с ГЕРБ, а да вкараме Борисов в затвора

“3 г. ни се обяснява как “Възраждане” ще управлява с ГЕРБ и 3 г. “Възраждане” не управлява с ГЕРБ. Не сме се поставили в опозиция, а решихме, че няма да управляваме безпринципно за постове”.

Така зам.-председателят на “Възраждане” Цончо Ганев реагира на твърденията, че партията му все пак може и да намери допирни точки с Бойко Борисов и депутатите му.

Той опроверга и обвиненията, че са търсили по някакъв начин ГЕРБ в подкрепа на закона срещу ЛГБТ пропагандата – законът минал с почти конституционно мнозинство, включително с подкрепа и от депутати на ПП-ДБ. Този законопроект бе безспорен, не спекулирайте че ГЕРБ ни подкрепя. Подкрепи ни БСП, ДПС Доган, независимите крила на “Величие”, всички партии с изключение на част от ПП-ДБ и част от ГЕРБ”, каза той в предаването “Здравей, България” по Нова тв. Разликите при второ гласуване пък идвали “след обаждания от посолствата, защото се нарушавали евроатлантическите ценности”.

Ганев реагира и на изказването на лидера на ГЕРБ, че с посещението си в Русия тази седмица представителите на “Възраждане” са отрязали всякакви шансове за бъдещо сътрудничество. И в 48-то, 49-то и 50-то НС с “Възраждане” бяха водени разговори за всевъзможни конфигурации за управление, в които присъстваше и ГЕРБ. Ние категорично отказахме”, настоя той. Последните подобни били при третия мандат, в които ИТН опита да състави правителство. Хората на Слави Трифонов обаче поканили всички без ДПС и Пеевски, включително и ГЕРБ, а “Възраждане” напуснали именно заради ГЕРБ. “Ясно е, че не искаме нищо общо с тях”, натърти зам.-председателят на “Възраждане”.

„Не само, че не искаме да управляваме с ГЕРБ-СДС, а искаме да вкараме в затвора Бойко Борисов и всички, с които той управлява през последните 12 години”, каза Ганев.

Относно присъствието на представители на “Възраждане” на срещата на БРИКС в Москва, Ганев коментира: “Преди няколко месеца бяхме поканени от републиканската партия. Когато отидохме на официално посещение във Вашингтон никой не попита защо сме там. След няколко месеца имаме покана за официално посещение в Пекин, ще отидем и там. Ние не трябва да затваряме икономическия си интерес само с няколко държави. Ние сме канени навсякъде. България не трябва да се капсулира, а да разширява икономическите си интереси”.

Ние сме приети както в САЩ, така и в Русия, подчерта Ганев. Той натърти, че БРИКС не са само 5 държави – там са арабските страни и най-богатата част от света, има и 40 нови молби за присъединяване, включително и от Турция.

“Ние не сме управляващи, за да сключваме сделки, само показваме път, по който може да върви България”, настоя Ганев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X