https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗадържаха 22-годишен за грабеж в Русе

Задържаха 22-годишен за грабеж в Русе

В Първо РУ разследват сигнал за извършен грабеж, задържан е 22-годишен русенец.

Вчера в 15:30 часа, чрез ЕЕН 112, 18-годишен е съобщил в полицията, че е станал жертва на грабеж. Той обяснил, че докато се е движел нагоре по пешеходния тротоар на бул. Христо Ботев в Русе е бил пресрещнат от непознат млад мъж, който го заговорил и му поискал пари и след като отказал да му даде, мъжът го заплашил, че за да няма проблеми трябва да му даде златния си ланец.

После непознатият свалил ланеца от врата на младежа и побягнал в посока ул. Борисова. Тогава младежът позвънил на 112, за да сигнализира за случилото се. На място веднага е изпратен екип на Първо РУ.

18-годишният е дал описание на непознатия мъж, като обяснил на униформените, че когато е го е последвал след случилото се го е видял да му подхвърля ланеца в тревните площи на бул. Н. Бозвели и е продължил да бяга към ул. Борисова.

Полицейските служители веднага са предприели обход в района и на ул. Борисова, където са засекли и задържали лице, отговарящо на даденото описание. Изяснено е, че той е русенец на 22 г. По описа на Първо РУ е започнато бързо производство, като се разследва престъпление по чл. 198 от НК. Работата по случая продължава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X