https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗафиров и Гуцанов ще пробват да изключат днес Корнелия Нинова от БСП

Зафиров и Гуцанов ще пробват да изключат днес Корнелия Нинова от БСП

Новото ръководство на БСП ще пробва да изключи днес от партията лидерът в оставка Корнелия Нинова.

Това е залегнало като точка в работата на Националният съвет на социалистите, който се очаква да вземе стратегическото решение за окончателна раздяла с нея. Заедно с Нинова с партията щели да се сбогуват Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов, Крум Дончев.

„Изпълнителното бюро на свое заседание взе решение да предложи на Националния съвет да обсъди двете най-тежки мерки за партийно въздействие – едногодишно наказание и изключване на Нинова и хората около нея”, обяви преди ден и.ф. председател на партията Атанас Зафиров.

Нарочените за изключване другари са уведомени и се очаква да присъстват на пленума, каза още Зафиров.

Според него „Нинова загуби моралното право дори да е лидер в оставка с действията си в последните месеци, насочени против единството в партията и достойното ни представяне на изборите”.

Огромната пропаст между Корнелия и новото ръководство на БСП зейна с още по-голяма сила, след като Нинова отказа да съдейства на съпартийците си за съставянето на листите и връчи пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев, вместо на Атанас Зафиров.

Според Сергей Станишев, който критикува действията на Нинова, с акта на изключване има опасност тя се превърне в жертва.

Срещу тази крайна мярка се е обявил и Кирил Добрев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X