https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБСП сезира прокуратурата, ако Нинова и хората й пробват да регистрират партията...

БСП сезира прокуратурата, ако Нинова и хората й пробват да регистрират партията за изборите

Вътрешнопартийните войни в БСП може да стигнат и до прокуратурата, ако изключената днес лидерка в оставка Корнелия Нинова или някой от приближените й пробва да регистрира левицата в ЦИК за участие в изборите.

“Декларациите, които чуваме от нейна страна, че въпреки всичко листите и партията ще бъдат регистрирани са тежка провокация към цялата партия и решенията на нашите колективни органи. През медиите се обръщам към всички български социалисти – да бъдат наясно, ще всякакви участие в подписки и листи на хора, изключени от партията, ще се счита за провокация към партията и ще бъде нелегитимно. Ако такъв ход бъде предприето особено след днешното решение за изключването от партията, ние ще сезираме компетентните органи и българската прокуратура”, каза временният лидер на БСП Атанас Зафиров на брифинг, след като Националният съвет на партията изключи Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. От днес те не са членове на левицата, предстои да напуснат и парламентарната група.

Зафиров отрече твърденията на изключените, че не е имало кворум и изчете резултатите от гласуванията. Всички са били с над 100 гласа “за”. Мотивите за изгонването им са неизпълнение на решение на Националния съвет и на Изпълнителното бюро, опит за саботаж, декларации за регистрация на листи. Той посочи, че и днес Нинова не е изпълнила решение на Националния съвет, отказвайки да упълномощи временният председател Зафиров да представлява партията.

“Нормалният път е да бъде вписан изпълняващият функциите. Националният съвет още веднъж препотвърди, че аз съм изпълняващият функциите. Ще вземем всички необходими мерки съобразно законите това да стане факт – да няма никакви пречки пред регистрацията на нашата коалиция. Аз смятам, че ще има и дело. Аз нямам колебания и съм убеден, че тази коалиция ще бъде една от приятните изненади на предстоящите избори”, добави Атанас Зафиров.

Според него паралелът с ДПС е несъстоятелен.

“Категорично смятам, че няма никаква възможност БСП да се явява с повече от една листа. Искам да спрем да коментираме Нинова, тя не е член на БСП. Тя е председател в оставка със заличени функции от Софийски градски съд. Няма емоции, няма нищо лично. Има си устав, има си правила”, каза още Атанас Зафиров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X