https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЕто кои са партиите, участващи в коалицията "ДПС - Ново начало"

Ето кои са партиите, участващи в коалицията “ДПС – Ново начало”

Вчера хората на Делян Пеевски подадоха в ЦИК документи за регистрация на за коалиция “ДПС-Ново начало” за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

В нея влизат политическите парти “Български глас” и “Новите лидери”.

Партията “Български глас”, която влиза в коалицията “ДПС-Ново начало” на Делян Пеевски, участва на предишните избори (2 в 1) заедно с “Алтернатива за България”, чрез която тогава бяха издигнати за кандидат-депутати Николай Дренчев и няколко други депутати, които се отцепиха от партия “Възраждане”. “Български глас” е партия, регистрирана през 2007 г., председател е Георги Захаринин Попов, представящ се за “политик, юрист, художник, поет”. Той е бил депутат в 45-ото и 46-ото НС от групата на “Има такъв народ”.

Другият коалиционен партньор на Пеевски – “Новите лидери” е създадена през 2007 г. с председател Иванка Илиева Митева-Ангелова. Тя е адвокат от Пловдив. На последните местни избори партията беше част от местната коалиция “Съединени за Пловдив”, в която бяха още Земеделски съюз “Ал. Стамболийски”, “Воля”, “Атака”, ВМРО, “Партия на зелените” и “Кауза България”, пише БНР.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X