https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитно5 септември е Международен ден на благотворителността

5 септември е Международен ден на благотворителността

На днешния 5-и септември светът отбелязва Международния ден на благотворителността. Той е част от календара на ООН от няколко години, като датата е избрана във връзка с годишнината от смъртта на Майка Тереза.

Бедността продължава да съществува в света и в момента. Тя е особено задълбочен проблем предимно в развиващите се страни, но засяга и най-икономически развитите държави.

Денят на благотворителността е учреден като мотивационна инициатива за всички, които имат възможността да подадат ръка на хора в нужда – неправителствени организации, корпорации, частни дарители и благотворителни учреждения.

Благотворителността, подобно на понятията за доброволчество и филантропия, осигурява истинска социална връзка и допринася за създаването на приобщаващи и по-устойчиви общества.

Благотворителността може да облекчи най-лошите последици от хуманитарните кризи, да допълни обществените услуги в здравеопазването, образованието, жилищното настаняване и закрилата на децата. Съдейства за развитието на културата, науката, спорта и опазването на културното и природно наследство. Той също така насърчава правата на маргинализираните и в неравностойно положение и разпространява посланието за човечност в конфликтни ситуации.

Всяка година благотворителните организации по целия свят помагат за спасяването и подобряването на живота на хората, борейки се с болестите, защитавайки децата и давайки надежда на много хиляди хора.

Благотворителността е жизненоважна, тъй като ни позволява да достигнем до по-широки части на обществото, като помагаме на тези, които се нуждаят най-много от нашата помощ. Ето защо Международният ден на благотворителността е толкова важен. Повишава осведомеността за благотворителността и защо е важно да се помага на нуждаещите се.

Международният ден на благотворителността служи за увеличаване и засилване на социалната отговорност в целия свят, като увеличава подкрепата ни за благотворителни каузи и обединява всички в солидарност. Този ден ви предоставя чудесна възможност да се включите в благотворителните събития, които се провеждат по света.

Организацията на обединените нации е създала тази дата и затова те имат много голяма роля, когато става въпрос за благотворителните усилия, които се извършват по света, особено на тази дата. ООН кани всички държави-членки, както и различни компании и организации и лица да отбележат тази дата, като направят всичко възможно, за да допринесат за благотворителните си усилия. ООН насърчава дейности, които повишават осведомеността, стимулират образованието и даренията за благотворителност по начин, който показва колко важна е благотворителността.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X