https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПатриарх Даниил отслужва архиерейската заупокойна литургия за шест месеца от кончината на...

Патриарх Даниил отслужва архиерейската заупокойна литургия за шест месеца от кончината на патриарх Неофит

Негово Светейшество български патриарх и Софийския митрополит Даниил отслужва архиерейската заупокойна света литургия за шест месеца от кончината на патриарх Неофит. Заупокойната литургия започна тази сутрин в митрополитския катедрален храм “Св. великомъченица Неделя” в София и още продължава.

След заупокойната литургия, вероятно към 11:00 ч., ще бъде извършена и панихида за шест месеца от кончината на патриарх Неофит.

В храма “Св. великомъченица Неделя” постоянно идват вярващи, за да отдадат своята почит и да почетат паметта на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

На 13 септември се изпълват шест месеца от кончината на патриарх Неофит.

На 16 март България изпрати в последния му земен път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той почина на 13 март в 22:22 ч. след продължително боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) вследствие на многоорганна недостатъчност.

Русенският митрополит Неофит беше избран за български патриарх и Софийски митрополит на 24 февруари 2013 г. на Патриаршеския избирателен църковен събор в София. Интронизацията на Негово Светейшество Неофит, като патриарх български, бе извършена още същия ден – 24 февруари 2013 г., в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”.

Видинският митрополит Даниил беше избран за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор, който се състоя на 30 юни т.г. в София.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X