https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаВАС образува още две дела, свързани с регистрация в ЦИК

ВАС образува още две дела, свързани с регистрация в ЦИК

Върховният административен съд образува и насрочи за утре гледането на две дела по жалби на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ срещу решения на Централната избирателна комисия. Това съобщиха от съда.

Коалицията е представлявана от Байрам Байрам и Искра Михайлова – Копарова.

Първата жалба е срещу решения на ЦИК от 4 и 5 септември, свързани с отказ за регистрация на коалиция за участие в избори на 20 октомври.

Втората жалба е срещу решение на ЦИК от вчера, с което е отказано да бъде регистрирана коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври.

Върховният административен съд ще се произнесе до 18:00 часа днес по двете дела, образувани по жалби на политическа партия ДПС, представлявана от Делян Пеевски срещу отказ на Централната избирателна комисия за заличаване на ПП „Движение за права и свободи“, допусната до участие в частичните местни избори на 20 октомври 2024 г.

По време на заседанията нямаше представител на ЦИК. Участваха адвокат Георги Атанасов, с пълномощно от Джевдет Чакъров, както и адвокатите Александър Ангелов и Страхил Панов, с пълномощно от Делян Пеевски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X