https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВАС ще разгледа две жалби, внесени от ДПС - Ново начало

ВАС ще разгледа две жалби, внесени от ДПС – Ново начало

Върховният административен съд ще разгледа днес две жалби, внесени от Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, представлявана от Байрам Байрам и Искра Михайлова – Копарова.

Първата жалба е срещу решения на ЦИК за отказ от регистрация на коалицията за участие в новите избори на 20 октомври, става въпрос за частичния местен вот, който ще се проведе седмица преди парламентарния. Втората жалба е за отказаната регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители. Вчера Върховният административен остави без разглеждане двете жалби на фракцията около Пеевски срещу решенията, с които ЦИК е отказала да заличи регистрацията на ДПС за участие в частичните местни избори на 20 октомври.

Съдът остави жалбите без разглеждане заради противоположните действия на адвокатите, упълномощени от двамата председатели на партията- Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Според съдебния състав така става невъзможно да се установи каква е волята на ДПС като партия, а съдът не може да решава спорове между двамата председатели, всеки от които има правомощия сам да представлява ДПС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X