https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитно12 септември е Международен ден на плетенето на една кука

12 септември е Международен ден на плетенето на една кука

12 септември е “творчески” празник – Международен ден на плетене на една кука . Тази техника на плетене се счита за по-проста от плетенето, което осигурява най-голямата й популярност днес. По-достъпно по отношение на обучението, плетенето на една кука стана по-широко разпространено.

За любителите на плетене, както начинаещи, така и опитни, 12 септември се превърна в дата, когато могат да демонстрират своите умения и творчески резултати, като участват в събития, посветени на този празник. Най-често този прекрасен празник се празнува чрез провеждане на флашмобове, майсторски класове, демонстрации, изложби, както и просто споделяне на снимки чрез социалните мрежи.

Има мнение, че тази техника на плетене има древна история, но е документирано, че тя се появява и получава широко разпространение едва в началото на 19 век. В същото време плетенето на една кука придоби популярност във всички слоеве на обществото. Както представителите на богатите слоеве на обществото, така и бедните обичаха да плетат. Впоследствие това хоби не заобиколи дори представители на кралските семейства.

Разликата беше, че хората от различни социални слоеве използваха материали и устройства с различно качество. Някои използвали прости огънати игли с коркови или дървени дръжки, докато по-богатите можели да си позволят куки с дръжки от сребро или слонова кост. Същото важи и за качеството на използваните конци.

За първи път хората започнаха да говорят за Международния ден на плетене на една кука в интернет през 2007 г., благодарение на инициативата на американски блогър, който обичаше да прави куки. Дали на шега или сериозно, той обяви в своя блог провеждането на международен празник, посветен на плетенето на една кука. Идеята, благодарение на популярността на техниката на плетене, беше незабавно подкрепена и от този момент нататък, всеки 12 септември, много фенове на плетене на една кука започнаха да организират всякакви събития, посветени на това хоби, което е интересно за хиляди хора.

Днес има много магазини, предлагащи разнообразие от инструменти и материали за всеки, който иска да започне или вече се занимава с плетене, включително плетене на една кука. В интернет има огромен брой сайтове, блогове и форуми, посветени на тази тема. Блогърите провеждат майсторски класове на своите страници, а тези, които предпочитат да научат техники за плетене от първа ръка, могат да посещават специални курсове.

В допълнение към факта, че плетенето на една кука ви позволява да създавате красиви и уникални различни предмети (чанти, поли, рокли, колани и пелерини, салфетки, блузи и дори палта), това хоби също има благоприятен ефект върху емоционалното състояние на човека, тъй като ви позволява да избягате от ежедневните проблеми, да се отпуснете и да облекчите стреса. Плетенето помага за трениране на вниманието и визуалната памет, а резултатът от творческата дейност, който е начин на себеизразяване, ви позволява да повишите самочувствието.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X