https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе пуска на пазара гаражи в квартал "Родина"

Община Русе пуска на пазара гаражи в квартал “Родина”

Общината се готви да пусне на пазара два от своите гаражи, разположени в жилищен блок №7 на улица „Ибър“ №26. Това решение идва след серия от решения на Общинския съвет, които през последните години одобриха продажбата на общо тридесет и един гаража от общо тридесет и осемте, собственост на общината.

Гаражите с номера 4 и 13, всеки с площ от 18,17 квадратни метра, са на път да сменят собственика си. Те представляват самостоятелни обекти в сградата (СОС) и идват заедно с идеални части от общите части на сградата. Гараж №4 е оценен на пазарна стойност от 30,100 лева, докато гараж №13 носи същата пазарна стойност, според лицензиран оценител.

Интересно е да се отбележи, че нормативната стойност, определена от Общинския съвет за тези имоти, е значително по-ниска – само 3,412 лева, а данъчната оценка варира между 8,420.50 лева за гараж №4 и 10,381.20 лева за гараж №13. Тези разлики в оценките подчертават потенциалните спорове и дискусии около реалната стойност на имотите при продажбата им.

Процедурата за продажба на тези гаражи е част от по-широка стратегия, описана в Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти за 2024 година. Продажбите ще се осъществят след изтичането на текущите договори за наем или при тяхното предсрочно прекратяване по взаимно съгласие.

Това решение на Общината може да се разглежда като опит за оптимизиране на общинската собственост, освобождавайки се от имоти, които вече не отговарят на стратегическите й цели, или като начин да се увеличат приходите в общинския бюджет. За местните жители и потенциални купувачи, това е възможност да придобият собственост.

Както винаги, при такива продажби, вниманието към детайлите в оценките и процедурите ще бъде ключово за гарантиране на прозрачност и справедливост в сделката. Дали тези гаражи ще станат част от частен гараж или ще бъдат използвани за бизнес начинания, остава да се види, но със сигурност те ще добавят ново измерение към имотния пазар в Русе през тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X