https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниУченик от МГ "Баба Тонка" с бронз на Европейското по карате

Ученик от МГ “Баба Тонка” с бронз на Европейското по карате

Венелин Мирчев, талантлив ученик от Математическа гимназия “Баба Тонка” в Русе, се завърна триумфално от Европейското първенство по карате, проведено в румънския град Клуж Напока. Десетокласникът успя да се пребори за бронзов медал, демонстрирайки изключителни умения и силен дух в тази древна бойна дисциплина.

Информацията за забележителното постижение на младия русенец бе потвърдена от сенсей Румен Калинов, председател на Спортен клуб Русе. Според него, успехът на Венелин е резултат от упорит труд, всеотдайност и постоянство в тренировките.

“Венелин показа изключителен характер и майсторство на татамито. Неговият бронзов медал е не само лично постижение, но и гордост за целия ни клуб”, сподели сенсей Калинов.

Европейското първенство по карате в Клуж Напока събра най-добрите млади таланти от целия континент, превръщайки се в арена на високо спортно майсторство и оспорвани двубои. В този елитен форум Венелин Мирчев успя да се открои и да донесе престижно отличие за България и родния си град Русе.

Успехът на Венелин е още по-впечатляващ предвид факта, че той успешно съчетава интензивните тренировки по карате с предизвикателната учебна програма в Математическата гимназия. Този баланс между физическо и интелектуално развитие е пример за подражание и вдъхновение за много млади хора.

Постижението на русенския математик и каратист е поредното доказателство за богатите спортни традиции на крайдунавския град и високото ниво на подготовка в местните спортни клубове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X