https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСедем интересни късометражни филма показва Художествената галерия в петък

Седем интересни късометражни филма показва Художествената галерия в петък

На 20 септември, от 19,30 ч. в Художествена галерия – Русе продължава инициативата „Късо кино в Галерията“ с четвъртото от поредицата събития, които се реализират съвместно с Кинематограф.

Всяка година в България се продуцират между 50 и 100 късометражни филма. Голяма част от тях остават непоказани пред широката публика. Затова редакторският екип на Кинематограф решава да стартира кинопанорами, съставени само от нови български къси филми.

Програмата съчетава както игрални и документални филми, така и анимации, получили отличия от национални и международни престижни кино форуми. Филмите ще поднесат на публиката широк спектър от усещания – от поетични откровения и нежна романтика, през самотни мечтания и комплексен психологизъм, до припрян хумор и бюрократични безумия.

Ще може да видите:

Естествен роман в 8 глави с реж. Милен Витанов. Това е анимация, базирана по едноименната поема на Георги Господинов.

Може би утре, с реж. Мартин Илиев. Филмът разказва историята на Сам, който не е излизал от вкъщи повече от две години и наблюдава света през телескопа си

Отчупване с реж. Силвия Чернева. Късометражен филм за историята на един ученик в Каменоделното училище в с. Кунино, Врачанско.

Обир с реж. Мария Николова. Историята е за млада двойка, която влиза с взлом в стара къща, за да я обере. Плана излиза извън контрол, когато разбират, че в къщата живее човек.

В програмата са включени още 3 филма.

Събитието е с вход свободен и е подходящо за всички възрасти.

Инициативата е част от проекта на Художествена галерия – Русе „Изкуството – провокация за социална комуникация“ и се реализира с финансовата подкрепа на Община Русе, Програма „Култура“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X