https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноСофия Лорен навърши 90 години

София Лорен навърши 90 години

Легендата на италианското кино и една от най-красивите жени в света София Лорен днес навършва 90 години. Лорен е символ на женственост и безспорен успех.

Тя започва кариерата си като участничка в различни конкурси за красота.

По-късно продължи кариерата си на актриса и това й помогна да спечели нетна стойност от 150 милиона долара, информира CelebrityNetWorth.

София Вилани Шиколоне е родена на 20 септември 1934 година в болница за бедни в Рим. Баща ѝ Рикардо Шиколоне я признава за своя дъщеря, но отказва да се ожени за майка ѝ Ромилда Вилани и я напуска по време на бременността. София прекарва детските си години със своята майка и по-малката си сестра в рибарското селище Поцуоли, недалеч от Неапол. През детството си в селото Поцуоли, където живеят баба ѝ и дядо ѝ, често гладува. Момичето е толкова слабо, че съучениците ѝ я наричат “малката пръчка”. На 14 години обаче, като че ли за една нощ, се разхубавява и от крехко дете се превръща в красива и изкусителна жена.

През септември 1951 г. младата София среща продуцента Карло Понти, който е 22 години по-възрастен от нея. Той става мъжът на живота ѝ, както и нейният ментор в киното. Връзката им минава през много перипетии, но през 1966 г. двойката най-накрая успява да се ожени.

След 1951 г. Лорен се снима във филмите “Хляб, любов и…” на Дино Ризи и “Жената от реката” на Марио Солдати от 1955 г. В този период актрисата започва да използва сценични имена на снимачната площадка, като първо се нарича София Лазаро, а след това София Лорен (по предложение на продуцента Гофредо Ломбардо, който се вдъхновява от името на актрисата Мерта Торен). Световна слава идва през 1960 година, когато Лорен си партнира с Жан-Пол Белмондо в италианския филм “Чочарка”, режисиран от Виторио Де Сика по романа на Алберто Моравия. Последната поява на Лорен в киното е през 2020 г. във филма “Животът пред нас” – адаптация на романа на Ромен Гари. Режисьор е синът й Едоардо Понти. Филмът донася на италианската икона награда “Давид на Донатело” за най-добра актриса.

София Лорен има честта да бъде част от класацията “50-те велики екранни легенди”, съставена от Американския филмов институт.

Карло Понти и София Лорен са женени до смъртта му на 9 януари 2007 г. Имат две деца: Карло младши (роден в Женева през 1968 г. и израснал в САЩ, днес директор на оркестър) и Едоардо (роден в Женева през 1973 г., днес режисьор, сценарист и филмов продуцент).

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X