https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорислав Гуцанов: Най-важното беше лявото обединение

Борислав Гуцанов: Най-важното беше лявото обединение

Най-важното беше лявото обединение. И това, че успяхме да направим “БСП – Обединена левица”, вече коалиция, беше най-важният знак и най-важното нещо, което трябваше да се извърши. В България и във всяка една държава е необходимо ляво и дясно. И това, че лявото от 1 милион избиратели падна на 150 хиляди е един огромен проблем. Не само за левицата, но за БСП. Той е проблем за страната ни. И така, че това ляво обединение беше сърцевината.

Това коментира в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” председателят на ПГ на “БСП за България” Борислав Гуцанов.

Гуцанов благодари на лидерите на политическите партии в новото ляво обединение – Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, президентът Георги Първанов, Костадин Паскалев, Александър Томов:

“Всички те направиха крачка встрани и дадаха свои млади лица за листите. А това са опитни парламентаристи, опитни политици. Фактът, че всеки един от нас – и те, и ние, сме осъзнали, че вече сме заедно, изпили сме горчивата чаша на това разделение, говори вече, че сме извървели един път. Разбира се, и разделите, и обединението са тежки процеси, дълги процеси. Това не може да стане за една седмица, за един ден. Огромни благодарности към всичките тези лидери, защото това даде възможност да станем ние. И това е най-важното.”

Борислав Гуцанов смята, че няма как БСП – Обединена левица да няма по-висок резултат на предстоящите избори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X