https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГен. Атанасов: Провалът на ротацията беше краят на джентълменството

Ген. Атанасов: Провалът на ротацията беше краят на джентълменството

Провалът на ротацията беше краят на джентълменството. Не знам за какво ново джентълменско споразумение говори Борисов. Защото в момента можеше правителството на г-жа Габриел да работи. Как тогава да си имаме доверие?! ГЕРБ седем пъти ни води на избори, за да може Борисов да има премиер, на който да натиска копчетата. Това коментира в сутрешния блок на БНТ ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Той съобщи, че от формацията имат план как да се сложи край на политическата криза в страната.

Тъй като си нямаме доверие с другите евроатлантически партии, най-вече с ГЕРБ, ни трябва алтернативен механизъм за редовна власт. Ето защо смятаме, че решението е в намирането на авторитетна личност, която да е надпартийна – да е равно отдалечена от всички партии, но да има висока политическа култура. Трябва ни точно такава обединителна фигура. Така че тези, които искат да участват в създаването на редовна изпълнителна власт, която да е партийно отдалечена, да подкрепят този наш план, призова ген. Атанасов.

По думите му е крайно наложително да се сложи край и на служебното управление, тъй като според него Димитър Главчев е „марионетка“.

За избора на нов главен прокурор Атанасов заяви, че е „недопустимо“ ВСС с изтекъл мандат да избира нов обвинител №1.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X