https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниКремъл вкара България в нов черен списък

Кремъл вкара България в нов черен списък

Руският министър-председател Михаил Мишустин одобри списък на страните, налагащи „деструктивни нагласи, които противоречат на руските духовни и морални ценности“, предаде ТАСС.

В списъка са включени 47 държави, почти всички от тях преди това бяха определени от Русия като „недружелюбни“.

Сред тях е България, както и почти всички държави от Европейския съюз, с изключение на Унгария и Словакия. Включени са и всички страни в НАТО, с изключение на Турция. В списъка са още Швейцария, Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, Микронезия и Бахамските острови, както и Украйна.

Документът е подписан от Мишустин на 20 септември и е издаден в съответствие с указа на президента Владимир Путин от 19 август т.г. – „за предоставяне на хуманитарна подкрепа на лица, които споделят традиционни руски духовни и морални ценности“, отбелязва bTV.

Указът предвижда опростена процедура за преместване в Русия за тези, които не приемат деструктивните неолиберални нагласи в своите страни, които противоречат на традиционните ценности. От такива кандидати няма да се изискват познания по руски език, руска култура или история.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X