https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаКалин Стоянов ще бъде втори в листата на „ДПС – Ново начало“...

Калин Стоянов ще бъде втори в листата на „ДПС – Ново начало“ в Бургас

Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде втори в листата на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ в Бургас за народни представители за предстоящите избори на 27 октомври. Това обяви пред журналисти водачът на кандидат-депутатската листа на формацията в Бургас Исмаил Осман. Днес „ДПС – Ново начало“ регистрира пълна листа от 28 кандидати за народни представители във Втори Многомандатен избирателен район Бургас.

Исмаил Осман определи Калин Стоянов като „човек, който направи за толкова кратко време много неща за служителите на МВР, отколкото други дългогодишни министри и директори“. Той представи и други имена в листата на коалицията, сред които са Хюсеин Хафъзов, Мирем Дервиш, Татяна Арнаудова и Михаил Михов. В листата също присъстват имена на трима кметове от община Руен.

В Деня на Независимостта на България в цялата страна ще се регистрират листите на коалиция „ДПС – Ново начало“, обяви Исмаил Осман.

С това показваме, че сме за държавата, за държавността и почитаме традиции, обичаи и национални празници, каза той, цитиран от БТА.

По думите му това е знак след изборите политическите формации да се обединят в създаването на редовно правителство.

Калин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. През 2008 г. придобива магистърска степен по специалност „Право“ в Бургаския свободен университет. Работа в Министерството на вътрешните работи започва през 2003 г. след добиване на бакалавърска степен от Академията на МВР. Преминал е през специализирани обучения за борба с тероризма, противодействие на нелегалната миграция, трафик на хора, незаконна търговия с оръжия, фалшификации и други. Завършил е курсове за ръководни служители, включително към Международната правоприлагаща академия – ILEA, Будапеща, Унгария, посочват от МВР.

На 6 юни 2023 г. е назначен за министър на вътрешните работи. От 31 май 2021 г. до 5 юни 2023 г. е директор на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) – МВР. В периода 2018 г. – 31 май 2021 г. – началник на отдел „Специални операции“ – ГДБОП. От 2016 до 2018 г. – началник на РУП – Приморско при ОДМВР – Бургас, от 2011 до 2016 г. – служител в отдел „Специални операции“ – ГДБОП – МВР, като в периода 2013 – 2015 г. отделът е в ДАНС. От 2009 до 2011 г. – служител в ТЗБОП – Бургас, в този период е и член на Регионалната комисия за борба с трафика на хора. В периода 2003 – 2009 г. – служител в сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Бургас.

В професионалната си кариера многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР, председателя на ДАНС. Носител е на международна награда „40 под 40“, както и на две колективни награди – от „Сикрет сървис” на САЩ и от Европол, посочват от МВР. От 6 юни 2023 г. е министър на вътрешните работи в кабинета „Денков”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X