https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиРазследват смъртта на колоездач, паднал в необезопасена шахта в Пловдив

Разследват смъртта на колоездач, паднал в необезопасена шахта в Пловдив

Продължава разследването на нещастния случай, при който колоездач загина в Пловдив. Той е паднал в необезопасена шахта на затворен за ремонт булевард в Пловдив.

Около 15:40 ч. в неделя на телефон 112 е постъпил сигнал за човек в безпомощно състояние. Екип на Първо РУ на МВР в града е установил безжизнено тяло. Смъртта е потвърдена и от съдебен лекар. Все още самоличността му не е установена, но видимо той е на 60-65 г.

Нещастният случай е станал в зоната на ремонтните дейности на пътното платно на кръстовище между ул. „Братя Бъкстон“ и бул. „Ал. Стамболийски“. Остава неизвестна причината за инцидента.

В зоната от две години текат ремонтни дейности по пътното платно. И от двата му края са поставени метални съоръжения, които да възпрепятстват минаването през ремонтните дейности, но на места те са компрометирани и колоездачи и шофьори минават през тях.

Кметът на район „Южен” Атанас Кунчев уточни, че ремонтните дейности не са на общината и препрати отговорността към ВиК, които са възложители на ремонта. Оттам обаче подчертаха, че извършител на ремонта е столична фирма. По думите на Тихомир Кръстев, който е управител на строителната фирма, шахтата била обезопасена. Той заяви, че редовно заградителните пана и пътните значи били обекти на кражби.

За случая е уведомена прокуратурата и е образувано досъдебно производство. От ВиК-Пловдив и фирмата изпълнител на ремонта към момента отказват коментар.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X