https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЛидери от цял свят ще се срещнат утре за началото на Общополитическите...

Лидери от цял свят ще се срещнат утре за началото на Общополитическите дебати на ОС на ООН

Лидери от повече от 130 държави ще се срещнат утре в централата на ООН в Ню Йорк, за да участват в Общополитическите дебати по време на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН.

Общите дебати, част от Седмицата на високо равнище, се провеждат от 24 до 30 септември, и в тях ще вземат участие държавни глави и правителствени ръководители от цял свят. Българската делегация ще бъде ръководена от президента Румен Радев.

Тазгодишната тема при дебатите е “Да не пренебрегваме никого: да действаме заедно за утвърждаване на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за сегашните и бъдещите поколения”. Участващите в дебатите обикновено говорят по нея, преди да започнат да говорят по избрани от тях въпроси.

Очаква се конфликтът между Израел и радикалната палестинска групировка “Хамас” в ивицата Газа, войната на Русия в Украйна и събитията в Судан да доминират на годишната среща на високо равнище на Общото събрание на ООН.

Миналата седмица генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви, че войните в Газа и Украйна са “в задънена улица, без да се виждат мирни решения”.

С ежегодната среща на световните лидери се отбелязва началото на всяка нова сесия на Общото събрание на ООН.

Макар че събитието е съпроводено от шестдневни речи на лидерите от трибуната на ООН, голяма част от действията се развиват в кулоарите със стотици двустранни срещи и десетки съпътстващи събития, целящи да насочат вниманието на световната общественост към основните въпроси.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X