https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБлизки на брутално пребитата жена в Перник: Причината е счупено огледало

Близки на брутално пребитата жена в Перник: Причината е счупено огледало

Близки на починалата 56-годишна жена, която беше брутално пребита на 30 юли в Перник, се събраха пред Съдебната палата в града, за да поискат справедливост и присъди и за двете момчета.

След почти два месеца в кома в болница жената почина. Според нейни близки причината за жестокия побой е спор за счупено огледало.

„Те са имали някакъв конфликт, някакво огледало е счупила леля ми”, каза племенникът на починалата Борис Василев.

„Всичко й беше потрошено, мозъкът й не функционираше, на самия бой като се е прибрала е получила инсулт и тя ми каза: „единия го познавам”. Той си е съучастник, той я заговаря, другият започва да я бие”, разказа сестрата на починалата жена Анелия Иванова.

За жестоката агресия стана ясно от видео, което в края на юли бе разпространено в социалните мрежи. Инцидентът е от 29 юли пред денонощен магазин в квартал „Изток” в Перник, пише bTV.

На клипа се виждат две момчета – едно, което първо заговаря жената, която сяда на една от масите. Към тях се приближава и 17-годишният младеж, който с два удара в главата сваля жената на земята. Следват множество удари и ритници в областта на главата и лицето й.

На 31 юли Районният съд в Перник задържа непълнолетния извършител. Той има предишни криминални деяния – притежание на наркотици и кражба, но тъй като е непълнолетен е с чисто съдебно минало.

След като жената почина се очаква прокуратурата да промени обвинението на извършителя. Предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза.

В случай, че се установи, че смъртта на жената е настъпила заради побоя, на младежа ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт.

Въпреки че младежът, нанесъл жестокия побой, вече е пълнолетен, той ще носи наказателна отговорност за деяние, извършено като непълнолетен и наказанието му ще бъде редуцирано съгласно правилата, казаха от прокуратурата.

„Извършителят се е възползвал от правото си да не дава обяснения, единствено изразява съжаление за извършеното”, допълниха от Окръжна прокуратура-Перник.

Ако съдът го признае за виновен, той може да получи между 5 и 12 години затвор.

За другото момче няма доказателства и не се установява съучастие в извършването на престъплението.

Към този момент няма основания да му бъде търсена наказателна отговорност, каза още окръжният прокурор на Перник.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X