https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМИР напусна "БСП-Обединена левица"

МИР напусна “БСП-Обединена левица”

Партия МИР напусна новото ляво обединение (БСП – Обединена левица – б.р.) и вече са подали официално заявление, каза лидерът на МИР Симеон Славчев в интервю пред БНР.

Причината е, че листите с кандидат депутати за изборите на 27 октомври т. г. не са одобрени от Коалиционния съвет на левите и са нарушени основни принципи, обясни той.

“МИР влезе в коалицията, за да допринесе за обединението на левите и да бъдат реална алтернатива на сегашната коалиция. От подписването още настоявахме водачите на листите на коалицията да имат високи нравствени, морални качества и да бъдат определени прозрачно, както и да е ясна позицията им за непримиримата борба срещу Борисов-Пеевски, познати като модела “Кой”. И листите трябва да се одобрят от Коалиционния съвет, защото се носи отговорност”, коментира Симеон Славчев.

Той бе категоричен, че “до момента Коалиционният съвет не се е събирал нито веднъж и не са обсъждани водачите на листите.

“Разговорите се водиха неформално от Гуцанов и Зафиров”, заяви Славчев.

Той обясни, че последното предложение към МИР за водачество в Силистра е направено час преди тяхното Изпълнително бюро.

“На първо място беше сбъркан подходът, това обединение, за което работих от години насам и съм давал личен пример, трябваше да е на база принципи, морал и ценности”, заявява Симеон Славчев.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X