https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новини"Телеграм" отстъпи - ще предоставя на властите някои потребителски данни

“Телеграм” отстъпи – ще предоставя на властите някои потребителски данни

Приложението “Телеграм” ще дава някои потребителски данни на властите. Това обявиха от фирмата месец след ареста във Франция на основателя на платформата Павел Дуров. Ще бъдат предоставяни IP адреси и телефонни номера, ако властите имат съдебно разпореждане или друго законно основание.

Павел Дуров написа в публикация в мрежата, че един на всеки 100 хиляди потребители на “Телеграм” се занимава с незаконна дейност, но точно те развалят имиджа на цялата платформа. Решението да се дават данни на властите представлява значителен завой в политиката, декларирана от Дуров и “Телеграм”. В обвиненията към него френската прокуратура казва, че прикрива престъпна дейност.

Приложението е известно с това, че пази анонимността на потребителите, но критиците на тази политика казват, че то се е превърнало в предпочитан инструмент на мрежи за тежки престъпления – от терористични актове до детска порнография. Арестът на Дуров през август беше коментиран и като атака срещу свободата на словото. Той разпали отново дебатите колко и какво да бъде позволено в социалните мрежи и каква отговорност носят техните собственици, пише NOVA.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X