https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаАсен Василев: До 4 години минималната заплата в България да стане 1...

Асен Василев: До 4 години минималната заплата в България да стане 1 000 евро, средната – 2 000

Всички листи са уточнени от “Продължаваме промяната” и гласувани от Националния съвет, чакаме колегите от “Демократична България” да приключат с техните формалности, гласувани през Национален съвет. Това каза пред журналисти съпредседателят на ПП Асен Василев.

Той увери, че листите ще бъдат подадени в срок.

Василев потвърди, че отново ще е водач на листата в Хасково. Той не отговори дали Николай Денков ще е водач в 25-и многомандатен избирателен район (МИР), а Кирил Петков – в 23-и МИР. “Няма промяна в разпределението на водачите между “Демократична Българи” и “Продължаваме промяната”, уточни Василев.

“Има и нови лица, които ще видите в листите. Според мен са едни доста силни листи и ще дадат възможност на българските граждани за много широк избор”, допълни той.

На въпрос очаква ли се вдигане на данъците, Василев отговори, че не се очаква покачване.

“Данъчната система показа последните години, че може да остане както е, без да се пипат ставките. Ако социалната политика, която се случи последните 3 години продължи още 4 години, минималната работна заплата би следвало да стане 1000 евро, а не 500, както е момента, а средната да достигне 2000 евро”, посочи Василев.

По думите в момента средната работна заплата в България е 1200 евро.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X