https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиНяколко задържани с наркотици по празниците в Русе

Няколко задържани с наркотици по празниците в Русе

На 23 септември около 14:20 часа на ул. Ганчо Карамаждраков в град Русе полицейски екип от Второ РУ е спрял мотопед “Piaggio”, като при последвалата проверка е установено, че превозното средство не е регистрирано по необходимия ред, а водачът му – 33-годишен русенец го управлява с положителна проба за наркотици. Извършената проверка с техническо средство е отчела резултат за канабис. На 35-годишния са съставени актове по ЗДВП и е издаден талон за медицинско изследване, след което е задържан и съпроводен до болница „Канев“, където е дал кръвна проба. По случая е започнато бързо производство за престъпления по чл. 345, ал 2 вр. ал. 1 и чл. 343б, ал. 3 от НК.

На 23 септември около 23:50 ч. от екип на Второ РУ, при обход по ул. Черни връх в гр. Русе, е извършена проверка на 35-годишен мъж от Русе, в хода на която е установено, че той държи наркотик. Мъжът е предал на полицейските служители хартиена обвивка със съдържание на бяло прахообразно вещество, като е обяснил, че е метамфетатамин. Случаят е документиран и е образувана проверка с оглед данни за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК, регистрирана по описа на Второ РУ.

Около 22:20 ч. на 22 септември, при обход в района около студентските общежития в гр. Русе, полицейски екип от Второ РУ е извършил проверка на 38-годишен русенец, в хода на която е изяснено, че той има в себе си конопени семена. Констатираното при проверката е документирано от служителите и за изясняване на случая е регистрирана преписка по описа на Второ РУ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X