https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДневният център за пълнолетни лица с увреждания в Ценово получи единодушната подкрепа...

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Ценово получи единодушната подкрепа за закупуване на бус

Единодушната подкрепа на присъстващите 10 общински съветници получи предложението за изменение и допълнение на инвестиционната програма на Община Ценово за 2024 година. То беше част от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет.

По този начин ще се осигури прехвърляне на допълнително средства в размер на 10 000 лева за закупуването на деветместен бус за нуждите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Ценово.

Неговият управител Румяна Иванова уточни, че автомобилът ще се използва за превоз на 19-те потребители от различни населени места в общината до Центъра.

“Засега разполагаме със седемместен автомобил, но той не може да удовлетвори нуждите на потребителите ни, които са от всички села в общината. Работим над капацитета от 10 места, но изпълняваме стандартите на Наредба за качеството на социалните услуги за дневна грижа, според която минимумът е 24 потребители. Сега работим за разширяване на капацитета и една от стъпките е закупуване на деветместния бус”, каза Иванова.

Тя уточни, че първоначално потребителите са били само с физически увреждания, но сега се полагат грижи и за хора със сетивни, психически и други видове проблеми. В дневния център те получават грижи от социален работник, трудов терапевт, социален асистент и рехабилитатор. Освен за задоволяване на ежедневни потребности, специалистите им помагат с трудова терапия, рехабилитационни услуги и социализация, каза още Иванова.

В часовете по арт терапия се изработват и различни картини и други произведения с естествени материали.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X