https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе ще съфинансира изграждането на физкултурен салон и топла връзка в...

Община Русе ще съфинансира изграждането на физкултурен салон и топла връзка в ОУ „Никола Обретенов“

Община Русе ще отдели 1 116 730 лв. за изграждането на физкултурен салон и топла връзка към ОУ „Никола Обретенов“. Това реши единодушно на сесията си днес Общинският съвет в Русе. Още 1 500 000 лв. ще осигури държавата, тъй като проектът е включен в списъка на Министерството на образованието и науката в Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.

В мотивите за съфинансирането на обекта заместник-кметът Златомира Стефанова припомни, че училището е построено през 1988 г. без физкултурен салон. Оттогава учениците не могат да провеждат ефективно часовете си по физическо възпитание, тъй като обучението им става в коридорите на училището и на двора. Стефанова подчерта, че изграждането на салона ще привлече още повече деца в учебното заведение през следващите учебни години.

Според проектантската разработка физкултурният салон е предвиден за волейбол, баскетбол, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес. Планирани са фоайе, съблекални за девойки и младежи с капацитет 30-40 места, оборудвани със санитарни възли, стая за учител, треньор и котелно помещение и трибуни за 122-ма зрители.

Общинският съветник д-р Росица Георгиева поиска информация откъде Общината ще намери средствата за дофинансирането. Директорът на дирекция „Финансово-стопански дейности“ в Община Русе Емилия Пенева уточни, че проектът е за две години и увери съветниците, че парите ще бъдат осигурени в пълния си обем през следващата година.

Кметът Пенчо Милков посочи, че с изграждането на новата спортна база ще се насърчи физическата активност и подкрепата за здравословен начин на живот сред подрастващите. Той коментира, че най-после децата ще имат възможност да спортуват и че в този район ще може да се създадат спортни клубове по интереси, което ще допринесе за развитието на спортната инфраструктура в квартала.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X