https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика„Възраждане“ сезират „Икономическа полиция“ за корупционни практики около Паметника на Съветската армия

„Възраждане“ сезират „Икономическа полиция“ за корупционни практики около Паметника на Съветската армия

От “Възраждане” сигнализират “Икономическа полиция” за евентуални корупционни практики, свързани с Паметника на Съветската армия в София и скелето, използвано за неговия демонтаж. Това обяви пред журналисти в парламента Деян Николов, общински съветник от “Възраждане” в Столичния общински съвет, който заедно с депутати от парламентарната група на партията е изискал информация, свързана с договорите, сключени за демонтажа на паметника.

Това, което наблюдаваме в последните десет месеца, е корупция около поддържането на паметника в състоянието, в което се намира в момента, а именно ограден, със скеле, охрана и прочие, каза Николов.

От документите, които видяхме, става ясно, че за скелето плащаме 36 000 лева на месец, в същото време плащаме 10 000 лева за камери за охрана, което смятаме, че е прекомерно, и някои други разходи, свързани с оградата. Най-голямо впечатление прави самото скеле, коментира Николов. Той посочи, че за сравнение са поискали оферти от други фирми за подобно скеле и наемът на месец бил 2500 лв. По думите на Николов става въпрос за над 30 000 лева злоупотреби. Това състояние може да продължи така с години. Ние смятаме, че тук става въпрос за корупция, заяви Николов и информира, че след като сигналът бъде отработен от “Икономическа полиция”, която да установи чисто икономическите факти относно сключените договори, той би следвало да бъде изпратен и към прокуратурата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X