https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъс скандали и окупация на парламентарната трибуна приключи последното заседание на 50-ото...

Със скандали и окупация на парламентарната трибуна приключи последното заседание на 50-ото НС

Със скандали и окупация на парламентарната трибуна приключи последното работно заседание на депутатите преди старта на предизборната кампания. До напрежението се стигна след като след три проверки на кворума, в 21:00 часа работата на парламента продължи с проекти, които се отнасяха до мините в Маришкия басейн, актуализацията на Пътна карта за климатична неутралност, както и изменение на Плана за възстановяване в частта “Нисковъглеродна икономика”.

Депутати от “Има такъв народ”, “Възраждане” и БСП застанаха пред трибуната, за да попречат да продължи заседанието. Опитаха се да изключват микрофони и колони, а от ГЕРБ, които са едни от вносителите на промените, направиха опит да говорят от място. След свикания председателски съвет беше направена проверка на кворума. При нея се регистрираха едва деветима народни представители, след което заседанието беше закрито.

Краят на заседанието беше посрещнат с аплодисменти от народните представители, които все още бяха блокирали парламентарната трибуна, и от миньорите, които следяха пленарното заседание. След края на заседанието осветлението в пленарната зала беше изгасено. Вътре останаха обаче депутати, които светиха с фенерчета от телефоните си и пяха националния химн.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X