https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМалолетни насилници малтретират момче в Русе

Малолетни насилници малтретират момче в Русе

Пореден тревожен инцидент в Русе – насилие между непълнолетни. Група деца упражниха физически и психически тормоз над свой връстник, като записаха деянието си на видео. Кадрите, разпространени в социалните мрежи, предизвикаха силно обществено негодувание.

Инцидентът се е разиграл преди ден в неуточнена част на град Русе. На записа се вижда как няколко момчета и момичета принуждават друго момче да извършва унизителни действия. Жертвата е заставена да коленичи, след което един от нападателите му нарежда да свали обувката му.

Ситуацията ескалира, когато насилникът поставя крака си върху коляното на жертвата и го принуждава да целуне обувката му. “Свали ми обувката! Целуни!” След изпълнението на това унизително действие, нападнатото дете получава шамар.

Видеото показва, че има и други деца, които наблюдават случващото се, без да се намесят. Някои от тях дори участват активно, като дават заповеди на жертвата или предлагат да бъдат заснети по време на насилствените действия, пише News24sofia.eu.

Особено тревожен е фактът, че докато едно от момичетата изразява нежелание да участва, казвайки: “Моля те, не искам да ме целува”, друго с готовност се включва в тормоза.

Кулминацията на насилието настъпва, когато групата започва да нанася удари с ритници и юмруци върху жертвата. Момчето пада на земята в опит да се защити от побоя.

Според информация от източника на видеото, всички участници в инцидента са малолетни. Това повдига сериозни въпроси относно семейната среда, в която растат тези деца, както и за отговорността на родителите и образователните институции в процеса на възпитание.

Случаят в Русе не е изолиран. През последните години зачестиха подобни инциденти в различни части на страната, което сигнализира за наличието на по-дълбок социален проблем, изискващ спешно внимание и действия от страна на отговорните институции.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X