https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЕвропейският ден на спорта се проведе за десета поредна година в русенските...

Европейският ден на спорта се проведе за десета поредна година в русенските училища и детски градини

В днешния ден Русе се присъединява към събитията, провеждащи се в цялата страна във връзка с 10-ото издание на Европейския ден на спорта, като част от Европейската седмица на спорта, подкрепени на национално ниво от министерствата на образованието и науката и на младежта и спорта.

Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. Кметът Пенчо Милков и неговият заместник Енчо Енчев посетиха Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Русе, където се запознаха със спортните активности, предвидени от учебното заведение.

„Спортът не е просто движение, а отговорност за цял живот, на която се учите. Новопридобитите ви сили и знания ще ви послужат за решенията и изборите, които ще правите след време и от тях ще зависи развитието на обществото ни“, обърна се кметът към учениците и техните преподаватели. Той им пожела спортните дейности, които ще извършат по време на инициативата, да не бъдат само за един ден, а да станат техен навик и начин на живот.

По време на своето посещение кметът и неговият заместник разгледаха наскоро ремонтираната учебна база на професионалната гимназия. Дейностите включват топлоизолация на фасадите, пълна подмяна на отоплителната станция и монтаж на нова, вътрешен ремонт на сградата, цялостна подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи, подемна платформа за лица в неравностойно положение до първия етаж на сградата и рампа до входа на физкултурния салон, пожароизвестителна инсталация с гласово оповестяване, подобряване на прилежащото дворно пространство и спортна площадка.

Ремонтът бе завършен преди началото на новата учебна година, като учениците се завърнаха в класните си стаи, след като през периода 2023/2024 г. те провеждаха учебните си часове в сградата на ПГ по механотехника “Юрий Гагарин”. По време на дейностите бяха обновени учебните зали, работилници, лаборатории и бе изграден училищен музей, където възпитаниците на училището могат да се запознаят с живота и делото на патрона на учебното заведение Апостол Арнаудов.

Директорът на професионалната гимназия Стефка Мънгова изрази своята благодарност за бързо приключилия ремонт, който съвпада с 50-годишната от откриването на училищната сграда.

През днешния ден на територията на града се провеждат масови спортни занимания като част от кампанията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X